Onderhoud keramische tegels

Onderhoud keramische tegels

Voor het normale onderhoud keramische tegels en de geglazuurde plavuizen kan de vloer gereinigd worden met een licht zuurhoudend product. Wij gebruiken zelf bij voorkeur het stoomapparaat. Een emmer warm water met een scheutje natuurazijn  voldoet ook prima voor dagelijks onderhoud. Beide methode verwijderen kalk, urine en zeepresten. Azijn altijd goed naspoelen met schoon water daar zuur invreet.
Een badkamer of keukentegels zijn zeer goed te onderhouden met azijn. Zelf ben ik een voorstander van natuurazijn, wit.
Goed naspoelen met schoon water, nadrogen en alles is weer fris en kalkvrij.

Het gebruik van een licht alkalisch reinigingsmiddel (bijvoorbeeld St. Marc) werkt uitstekend. Dit verwijdert het tijdens het gebruikt ontstane loopvuil en andere vlekken. Indien het een natte ruimte betreft (bijvoorbeeld in de keuken of badkamer) dient het azijnwater vaker te worden gebruikt dan het alkalische reinigingsmiddel. Wij kunnen u het juiste reinigingsmiddel leveren. Kijk voor meer informatie op deze website.

Algemeen reinigingsadvies voor keramische tegels en plavuizen.

Wandtegels regelmatig afnemen met water en een mild schoonmaakmiddel of wederom met een scheutje azijn. Let op of er natuursteenstrips in de keramische tegel verwerkt zijn. Natuursteen kan niet tegen zuren en in dat geval moet u dan ook geen azijn toevoegen aan het water. Nadrogen van wandtegels zal de glans zeker ten goede komen. Een microvezel doekje volstaat prima.

Stoomapparaat werkt fantastisch

De meest gemakkelijke en milieuvriendelijke manier om tegels te reinigen, is het gebruik maken van een stoomapparaat.

Een stoomapparaat kan niet op een natuursteen vloer gebruikt worden. Natuursteen wordt gedweild met water waar een onderhoudsproduct voor natuursteen in zit. Dit onderhoudsproduct wordt door stoom weer verwijderd.

https://www.tegelzetbedrijfalwinreek.nl/onderhoud/

 

Moeller onderhoud tegel/natuursteen

Tegel onderhoud producten