Onderhoud natuursteen

Onderhoud natuursteen vraagt meer aandacht dan het onderhoud van een keramische tegel voor wand en vloer of plavuizen vragen.

De 1e aan wie u advies vraagt over het onderhoud is natuurlijk bij degene waar u uw natuursteen heeft gekocht. In de praktijk blijkt die informatie voor nogal wat klanten niet voldoende te zijn. Er zijn bedrijven die natuursteen leveren, maar zich niet specialiseren in het onderhouden van het natuursteen. Het onderhoud om de vloer mooi te krijgen en te houden is natuurlijk wel belangrijk.

Op zich is het allemaal niet zoveel meer ingewikkeld dan een tegelvloer. De juiste producten zorgen voor veel gemak en veel plezier van uw altijd zeer bijzondere natuurstenen vloer. Geen vloer is gelijk. Elk stukje natuursteen, dus elke vloer, is anders.

Hoe de vloer opgeleverd is geworden is wel belangrijk te weten voor u uw vloer gaat schoonmaken.
Is de vloer geïmpregneerd, of gecoat, gezoet of heeft uw natuursteen een andere bewerking ondergaan.
Welke afwerking uw vloer heeft is nodig om te weten hoe uw vloer onderhouden moet worden.

Zuurhoudende producten verdraagt natuursteen absoluut niet, net zo min als een stoomapparaat. Gebruik dit dus nooit voor natuursteen.
Mocht u meer informatie over het onderhoud van uw natuurstenen vloer nodig hebben dan kunt u b.v. informatie opvragen bij:
http://www.marblecare.nl dit bedrijf levert uitsluitend natuursteen en kan u zeker goed adviseren over hoe te onderhouden

https://www.tegelzetbedrijfalwinreek.nl/onderhoud/onderhoud-natuursteen/

 

 

Dambord motief diagonaal marmer Een getrommeld marmeren badkamer.