Het toilet

Het toilet

Het toilet afgewerkt met tegels op de muren en vaak de vloer is het meest voorkomend, zeker in ons land.

De muren van het toilet zijn of tot 1.80 meter hoog betegeld of tot aan het plafond.
De wand boven de 1.80 meter tegels wordt dan vaak afgewerkt met sierpleister of stucwerk tot aan het plafond.

Onze klanten laten meestal het plafond met sierpleister afwerken, vaak met een inbouw spot geplaatst in het plafond. Bij een een kleinere tegel is spachtelputz/sierpleister boven de tegels voor veel mensen een mooiere manier van afwerken, dan tot het plafond aan toe tegelen. Met een grotere tegel wordt de wand vaak wel tot aan het plafond toe betegeld. Het plafond kan met tegels tot aan het plafond natuurlijk ook met sierpleister of een ander materiaal worden afgewerkt.

Een fonteintje maakt het toilet compleet. De leidingen, ook die van het fonteintje worden in de muren gefreesd. De meest geleverde toiletten die nu geplaatst worden zijn wand closets met inbouw reservoir. Het staande toilet komt minder en minder voor.

De toiletbril kan ook met soft close geleverd worden door ons. Rimless, het spoelsysteem,  is de nieuwste vinding. Geen spoel rand meer, waar vaak vuil achter blijft hangen, althans bij veel merken. Bij o.a. Laufen was dit probleem al lang ondervangen. Laufen met name had deze rand volledig geglazuurd en dan kan er vuil zich niet hechten in die rand.

V&B heeft een ander rimless systeem dan de meeste andere merken. Bij V&B komt er spoelwater in de hele pot. Bij veel andere rimless methode’s is dit niet het geval, maar komt het spoelwater maar tot de helft van de pot. Dit is zeker een puntje wat bij de klant bekend moet zijn voordat tot deze aanschaf van een rimless toilet wordt besloten.