Natuursteen

Natuursteen

Natuursteen is zeer breed en bijna overal toe te passen. In vele soorten, kleuren en maten verkrijgbaar.
De kwaliteit en hardheid van de steen ligt o.a. aan de vind plaats waar de steen gedolven wordt. Hoe dieper uit de aarde de steen gedolven wordt, des te harder de steen is maar ook des te kostbaarder. Het delven, diep in de grond, kost veel meer energie.
Geen stuk steen is gelijk aan elkaar. Dit o.a. door de inwerking van de aarde, juist dat maakt het product zo mooi en bijzonder.

Natuursteen is geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis. Een terras,  de entree of buiten trappen, het kan allemaal hiermee worden afgewerkt. Belgisch hardsteen is en wordt veel voor entree en trap buiten gebruikt.
Belgisch hardsteen is nog altijd heel geliefd. Belgisch hardsteen wordt veel, best wel goed lijkend, geïmiteerd door keramische tegels.

Tegels van keramiek zijn makkelijker in onderhoud, kan met een stoomreiniger onderhouden worden. Toch is dit voor de echte liefhebber niet wat hij/zij zoekt.

Natuursteen verslijt je niet, het ligt voor je leven. Zie de vele kloosters en kerken, bordessen waar het nog altijd ligt.
De trappen aan de grachtenpanden, wat uitgesleten, maar nog altijd in prima staat.

Diverse soorten steen harmoniëren goed met en bij elkaar, als de dikte van de stenen maar gelijk is aan elkaar.
Gelijke dikte is niet zo belangrijk als de stenen in de specie worden gelegd, dan hoeft de dikte niet gelijk aan elkaar te zijn. Alwin beheerst de techniek van het leggen in de specie nog. De oudere generatie tegelzetters beheerst de techniek tegels zetten nog.
Wordt de steen met natuursteen lijm verwerkt dan is het wel belangrijk dat de dikte van de steen gelijk aan elkaar is.

Aan het leggen in de specie zit een ander prijs kaartje dan aan het leggen in de lijm. In de specie legt de tegelzetter minder m2 op een dag dan wanneer de vloer met lijm wordt verwerkt.

Inmiddels is er ook keramisch variant, goed lijkend op natuursteen.

Wilt u een kijkje nemen bij een gerenommeerd bedrijf, zie de link hieronder.

Voor de aanschaf van:

http://www.mo-b.nl/Natuursteen

 

Voor het onderhoud:

Moeller onderhoud tegel/natuursteen

Tegel onderhoud producten