Spachtelputz en sierpleister

Spachtelputz en sierpleister

Spachtelputz en sierpleister zijn 2 gebruikte namen die over hetzelfde product gaan. Deze muur- en wandafwerking is te koop in buiten- en binnen kwaliteit. Qua prijs maakt dat niet zo veel verschil, wel qua sterkte en water bestendigheid.
Wij gebruiken daardoor altijd de buiten kwaliteit. Sierpleister is een tijdloze wand afwerking. Aan te brengen in een hele grove structuur tot en met tot een hele fijne structuur.

Spachtelputz is in elke kleur te mengen voordat het wordt opgebracht. Bevalt de kleur niet meer, is het makkelijk met muur verf in een andere kleur te verven.  Van donker naar licht is natuurlijk altijd lastiger, maar wel te doen. De hele fijne structuur van spachtelputz wordt meestal op plafonds aangebracht.

Spachtelputz/sierpleister kan worden gebruikt voor de wand, het plafond, en ook op de muren buiten. Zowel de wand, het plafond, de muren en de buitenmuren, het kan allemaal duurzaam met sierpleister afgewerkt worden.

Een muur die scheurtjes of wat grotere scheuren vertoont is weer goed te krijgen wanneer deze met sierpleister wordt behandeld. Over de scheurtjes gaat gaas dat er voor zorgt dat de scheur niet meer zichtbaar is. Betreft het een grote scheur, dan moet deze wel eerst voor behandelt worden met gips, voordat er spachtelputz op aangebracht kan gaan worden. Daarna blijft de muur waarop sierpleister zit in goede conditie.

Bij stuk werk komt de scheur na verloop van tijd meestal wel terug. Dit is met spachtelputz, als dit goed aangebracht is, niet het geval. Een andere kleur aanbrengen na verloop van tijd, is geen enkel probleem, spachtelputz kan altijd van een andere kleur worden voorzien. Ook hier is van donker naar licht natuurlijk altijd moeilijker dan omgekeerd. Het schoonmaken, is ook zo gebeurd. Gewoon met wat water en een borsteltje. Sierpleister is watervast en daardoor goed te reinigen. Altijd handig, een vlek van wat dan ook, gewoon een beetje water met een borsteltje, even nadeppen en het is weer fris.