Vloerverwarming

vloerverwarming

Vloerverwarming is een hele prettige verwarming voor veel mensen. De vloerverwarming kan zowel als hoofd- en als bij verwarming geïnstalleerd worden.

Voor de badkamer en andere kleine ruimtes bestaat er een fijne en makkelijke manier om deze verwarming via de handdoek – radiator te laten lopen. Voor ongeveer 25 m2 vloer, voor de meeste badkamers meer dan voldoende, is deze optie geschikt. In de hal wordt deze methode ook meer en meer gebruikt. Onderstaande foto laat zien hoe de aansluit set voor de badkamer of kleinere ruimtes eruit ziet en welk onderdeel er wordt geplaatst, bij het tegelwerk of in de wand. Verder lopen de leidingen met het warme water onder de tegelvloer door. Onafhankelijk van de handdoekradiator of  radiator is deze warmte te regelen. Erg prettig om in de badkamer, waar je toch veel op blote voeten loopt, altijd een warme vloer voor weinig stook kosten te hebben. Deze warmte loopt namelijk via de c.v.ketel, dus wordt verwarmd door gas. Gas is vele malen goedkoper dan elektriciteit in gebruik.

Elektrische vloerverwarming heeft als nadeel de hoge kosten van het gebruik. Wel geeft elektrisch verwarming altijd een warme vloer. Ook als in de zomer de c.v. ketel niet brandt. Tegels zijn best wel solidair met elkaar, ze staan hun warmte aan de naast gelegen tegels makkelijk af. De warmte verspreid zich dus behaaglijk over de gehele vloer. Een groot voordeel van ook een warme vloer is dat schimmelvorming voorkomen kan worden badkamer.

pdf-1115-page-00001.jpg

Inbouwbox t.b.v. de Vloerverwarming